©2018 by Studio Hae

COACHING VOOR CEO'S,

MANAGERS EN LEIDINGGEVENDEN

Als (top)manager ben je verantwoordelijk en het eerste aanspreekpunt voor mensen om je heen. Als leider en manager binnen de top van je organisatie, ben je voor velen de beslisser, maar ook de inspirator. Wat zijn jouw drijfveren, jouw kernwaarden? Wat heeft jou ooit geïnspireerd om je bedrijf te starten? En staan deze (nog) wel in lijn met de missie van jouw organisatie? 

ROL

Een succesvolle leidinggevende wordt gekenmerkt door het goed pakken van zijn/haar rol. 

Die rol bestaat uit het vormen van een strategie, geven van visie & richting en het stellen van kaders waarbinnen medewerkers zich vrij kunnen bewegen.

 

Daarnaast ontwikkelt een organisatie patronen. En ook binnen teams ontstaan patronen. Patronen die bijdragen aan het behalen van de visie & doelstellingen van de organisatie en patronen die belemmerend werken. Patronen zijn vaak onbewust. Ze blijven bestaan “omdat het altijd al zo gedaan werd.” Of omdat het de onuitgesproken regels in een groep of organisatie zijn. 

Zicht krijgen op belemmerende patronen zorgt dat de organisatie beter kan gaan functioneren. Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je organisatie of binnen teams. Een organisatieopstelling leert je hoe je kunt omgaan met belemmerende patronen binnen de organisatie. Ook krijg jij zicht op plek die je zelf inneemt binnen de organisatie en vanuit welke positie jij optimaal kunt functioneren. 

‚Äč

Bespreken hoe coaching jouw organisatie verder kan helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie