- PLANTMEDICIJNEN -

'De kracht van plantmedicijnen.

Wanneer je er klaar voor bent om dieper in jezelf te duiken en je bewustzijn 

naar een hoger frequentie te tillen' 

jurema.png

 Door diep in ‘andere’ werelden te duiken en onder ogen te zien wat zich aandient,

ben je bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat je tegenkomt, en voor de consequenties die dat heeft.

19.png

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN HEALING DOOR PLANTMEDICIJNEN

Hoewel healing altijd vanuit de kern van iemands wezen plaatsvind, is er verschil tussen een traditionele healing-sessie, en een healing met behulp van plantmedicijnen waarmee je een spirituele reis maakt.

 

Met veel ontspannings- en diepe meditatieve technieken, kun je innerlijke reizen maken en met ‘andere werelden’ contact leggen. Op deze manier kan je volledig aanwezig zijn.

 

Er is echter ook een andere route die je kunt nemen om genezing te bereiken, en toegang te krijgen tot ‘andere wereldrijken’, namelijk de wereld van plantmedicijnen. De plant is hier als het ware het voertuig, waarbij elke plant zijn eigen unieke manier bezit, om je deze werelden te laten verkennen.

 

In de afgelopen jaren heeft de nieuwsgierigheid van veel mensen in de westerse wereld naar inheemse culturen en hun plantaardige medicijnen een hoogtepunt bereikt. Deze recente aandacht ging echter gepaard met een misvatting over het medicijn, de geboden ervaring en zijn immense genezende eigenschappen.    

flesjes.png

In de sjamanistische cultuur worden deze planten, hoewel entheogeen, niet als een regulier medicijn beschouwd maar ze worden eerder beschouwd als zeer gerespecteerde en heilige medicijnen. Sjamanen geloven dat deze plantmedicijnen diep verbonden zijn met de Geest, of Bron, en ons gemakkelijk naar deze andere wereldrijken kunnen leiden waar grote kennis kan worden verkregen, groei kan worden versneld en echte genezing kan plaatsvinden. 

 

Het is belangrijk dat deze plantmedicijnen worden ingenomen en ervaren in een ceremoniële context met een goede begeleiding. Het is de taak van de begeleider, om jou tijdens de ceremonies, te vergezellen op jouw reis, een veilige plek te waarborgen, te begeleiden, te beschermen en indien nodig in te grijpen. De begeleider helpt je ook mee, om je ervaring later op een juiste manier te interpreteren, te begrijpen en te integreren.

 

Omdat deze planten zo krachtig zijn, worden ze in sjamanistische culturen vaak beschouwd als spirituele entiteiten of goden en godinnen. Veel voorkomende sjamanistische plantmedicijnen zijn: Iboga, San Pedro-cactus,, Syrian Rue, Mimosa Hostilis,  Ayahuasca(Caapi) truffels (hoewel niet bepaald een plant),Chaliponga, Chacruna,  Salvia en Peyote-cactus.

Image by Jeremy Thomas

Sjamanen geloven dat deze plantmedicijnen diep verbonden zijn met de Geest, of Bron, en ons gemakkelijk naar deze andere wereldrijken kunnen leiden waar grote kennis kan worden verkregen.

VOOR WIE

Deze ceremonies zijn voor jou, als je er klaar voor bent om dieper in jezelf te kijken, en om je bewustzijn naar een hoger frequentie te tillen. Door diep in ‘andere’ werelden te duiken en onder ogen te zien wat zich aandient, ben je bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat je tegenkomt, en voor de consequenties die dat heeft.

 

Deelname aan deze ceremonies zullen mogelijk van immense betekenis zijn, en kunnen jouw leven drastisch veranderen. 

 

De heilige plantmedicijnen kunnen je

  • gedrags- en denkpatronen helder maken

  • ondersteuning bieden bij het loslaten van diepe, destructieve emotionele en mentale patronen 

  • kennis laten maken met een nieuw universum aan mogelijkheden

  • laten putten uit nieuw potentieel

  • laten zien waar je leven niet optimaal functioneert en waar je ongezonde relaties, patronen en uitkomsten creëert. Als je daarna besluit om hier toch mee verder te gaan, is dit aan jou. Ze zullen het werk niet voor je doen. Ze kunnen je de wortels van je ziekte laten zien, maar als je ervoor kiest om ziek te blijven, zal het medicijn niet tegen je wil ingrijpen en je toch ‘genezen’.

Om een blijvende verandering teweeg te brengen, is het noodzakelijk dat bovenstaande ervaringen worden begrepen en worden geïntegreerd in je dagelijkse leven.

Hoe goed je ook wordt begeleid tijdens je reizen, jij bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je omgaat met de eventuele uitdagingen die je tegenkomt. 

 

Want het echte ‘werk’ komt na de ceremonies, in het doen....het is aan jou !!

 

Goede begeleiding tijdens de reis en zeker ook de nazorg vinden wij erg belangrijk bij de Licht-Spiegel. Tijdens de terugkoppel momenten helpen wij je om jouw blinde vlekken bloot te leggen, en om de metaforen en inzichten die je tijdens je reis hebt waargenomen te vertalen naar het dagelijks leven. Ook werkt het helend om met elkaar de ervaringen te delen.

Na elke ceremonie organiseren wij een terugkomavond waar inzichten en ervaringen gedeeld kunnen worden. Door de interactie die ontstaat kun je helder krijgen op welke wijze je de verkregen inzichten kunt gaan integreren. Ook kun je na een terugkomavond nog altijd contact met ons opnemen, bij eventuele vragen.

WhatsApp Image 2019-12-03 at 14.47.01.jp

Het echte 'werk' komt na de ceremonies, in het doen....het is aan jou!

VOORBEREIDING

Op het moment dat je besluit deel te nemen aan een ceremonie, begint jouw innerlijk proces. Neem de tijd om jezelf af te vragen waarom je aan deze plantceremonie deel wilt nemen; wat jouw bedoeling hiervan is. In de weken voorafgaand aan de ceremonie sturen wij je meer informatie toe, met richtlijnen voor een speciaal dieet dat je lichaam reinigt. Dit ter voorbereiding op het ontvangen van het plantenmedicijn.

 

Wij kiezen er bewust voor om in groepen te werken, omdat de ervaring ons heeft geleerd dat op deze manier de meest optimale healing gecreërd wordt. We spiegelen elkaar onderling, dagen elkaar uit en triggeren elkaar. Omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn, helen we zelfs en laten we voor elkaar bepaalde items los. Iedereen levert zijn eigen aandeel in een healing. Dit is vaak veel groter, dan ons eigen persoonlijke werk. En de genezing die we als groep kunnen creeeren, als één groot organisme, is verbazingwekkend mooi en ondersteunend.

 

Dit alles gezegd hebbende, willen we benadrukken dat een heilig plantmedicijn, zeer zeker geen ‘recreatieve’ drug is en zeker niet voor iedereen is weggelegd. Je moet er klaar voor zijn om zowel je licht- als ook je schaduwzijde te erkennen in een prachtige en functionele groepssetting. Als dit je aanspreekt, dan ben je van harte welkom om met ons op reis te gaan!

 

Voor meer informatie kun je mailen naar: licht-spiegel@ziggo.nl of telefonisch met het nummer 06 14 27 90 98

DATA & TARIEVEN

 

Ceremonies 2022

Vrijdag 21 januari 

Vrijdag 18 februari 

Vrijdag 18 maart

Vrijdag 22 april

Vrijdag 13 mei

Vrijdag 17 juni

Start:            18.00 uur

Einde:           Volgende dag 11.00 uur

 

De bijdrage voor een ceremonie is €175,- p.p per avondritueel inclusief overnachting en maaltijden.

Je kunt je aanmelden via het contactformulier​.