15.png
269-4.jpg
eagle.png

INE DE FRETES

Ik ben een gelukkig mens die elk moment geniet van het leven. Wat er ook om mij heen gebeurt, het geluk dat als een diamant altijd in mijn borstkas aanwezig is, zal er niet minder van schitteren. Dat is heel lang wel anders geweest.

Door allerlei traumatische ervaringen in mijn jeugd heb ik mijn geluksdiamant onder laten sneeuwen door angst en allerlei gedachten die mij jarenlang gevangen hielden.

Hoe ik mijzelf bevrijd heb uit deze gevangenis, ben ik gaan delen bij de Licht-Spiegel. 

Jarenlang ben ik doelgericht bezig geweest met het waarnemen van mijn eigen gedragspatronen, waardoor ik veel inzicht heb verkregen in het bewustwordingsproces.
Liefde, samenzijn, delen en verbinden zijn de kernwaarden van waaruit ik leef. Mijn kracht ligt in mijn waarnemingsvorm en in het blootleggen van blinde vlekken. 

Vanuit mijn ervaringen en ontwikkelingsprocessen heb ik een methodiek ontwikkeld die ik in 2011 besloot te gaan delen in de vorm van de Licht-Spiegel. Velen bleken baat te hebben bij deze methode en in de jaren die daarop volgden heb ik  de methode kunnen verfijnen door middel van de interactie in deze groepen. Op deze manier is de Licht-Spiegel Methodiek (LSM) ontstaan. 

De Licht-Spiegel Methodiek heeft eraan bijgedragen dat ik in plaats van overleven, ben gaan leven. Op de weg naar leven merkte ik dat ik met deze methode de uitdagingen van het leven veel makkelijker durf aan te gaan en dat ik nu gelukkig ben. Dat is wat ik iedereen gun.  

Het delen van deze methode en van mijn ervaringen heb ik tot mijn missie gemaakt. Ik hoop jou hiermee te inspireren om van binnenuit naar buiten te gaan leven. Dit betekent dat hoe je je voelt niet beïnvloed wordt door de buitenwereld en hier ook niet afhankelijk van is. Dat je kunt leven van binnenuit, zodat je de magneet wordt van het leven.

Laag 10.png
269.jpg

LILIAN ERNEST

Naast mijn HBO opleidingen in rechten en accountancy ben ik altijd geïnteresseerd geweest in bewustzijn en denk- en gedragspatronen. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? En vooral: waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe en hoe kan ik bepaalde denk- en gedragspatronen, die mij ervan weerhouden voluit te leven, doorbreken? 

 

Het was een hele zoektocht, tot dat ik acht jaar geleden Ine ontmoette en zij mij met de Licht-Spiegel Methodiek leerde werken. Door de LSM stap voor stap toe te passen kwam ik erachter dat ik al die tijd van buiten naar binnen leefde, dat ik geen verantwoordelijkheid nam voor mijn eigen leven en dat het ook anders kon. De methodiek leerde mij om te reflecteren, te spiegelen en om alles wat ik in de buitenwereld zocht in mezelf te ontdekken.

 

De impact van de LSM op mijn leven heeft mij geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan als coach. In 2019 ben ik gestart met de opleiding systeemopstellingen. Om de brug te slaan naar mijn werkervaring als financieel- en management adviseur, heb ik mij gespecialiseerd in organisatieopstellingen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om mens en organisatie dichterbij elkaar te brengen en tegelijkertijd het hart van de organisatie, de missie en passie, voorop te stellen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken in combinatie met de Licht-Spiegel methodiek.

GER THEUNISSEN

Ik heb het ontstaan en de groei van de Licht-Spiegel van dichtbij mogen ervaren.

Enorm trots ben ik op ons, hoe Ine, ik en wij samen gegroeid zijn de afgelopen jaren. 

Met een warm hart kijk ik naar Ine, hoe liefdevol en zonder oordeel zij de mensen die bij haar komen raakt en leert om in hun eigen kracht te staan. 

 

De afgelopen jaren heb ik ook aan de bewustwordingsavonden deelgenomen en ben ik nu nog steeds deelnemer van de spiegelavonden. Door dit alles zelf van dichtbij te hebben mogen ervaren ben ik veel bewuster en krachtiger in mijn leven gaan staan.

 

Ine en ik hebben samen aan verschillende ceremonies met plaatmedicijnen deelgenomen. Sinds dat de Licht-Spiegel ook plantmedicijnen-ceremonies verzorgd ondersteun ik Ine en heb ik de eer om als begeleider mijn bijdrage te mogen leveren tijdens de ceremonies. Elke ceremonie is telkens weer een zeer bijzondere ervaring. 

Ook vraagt Ine mij regelmatig om bij de 1 op 1 LS-opstellingen als representant deel te nemen. Dankbaar ben ik dat ik een ondersteuning kan zijn voor Ine en de Licht-Spiegel.

269-2.jpg
2.png

SANDRA JANSSEN

Ik ben getrouwd met Ronny Janssen en samen hebben wij twee kinderen.                Mijn werkervaring begon op mijn 18de in de horeca sector. Ik stond hier onbewust altijd klaar voor een ander maar haalde hier weinig voldoening uit. Toen ik op mijn 25e kinderen kreeg, heb ik de rol van huismoeder op me genomen.

 

In 2018 ben ik begonnen aan de opleiding familieopstellingen en heb ik het roer helemaal omgegooid. Dit werd de reis van mijn leven. De opleiding familieopstellingen en de coachings van Ine, volgens de Licht-Spiegel Methodiek, hebben eraan bijgedragen dat ik mij bewust werd van alles wat ik tussen een goede relatie met mijzelf en anderen zette.

 

Het afgelopen jaar was een turbulent jaar, maar zeker de moeite waard. Mijn passie is om middels familieopstellingen en de LSM mensen weer met zichzelf in verbinding te brengen. 

sandra.jpeg
9.png
269-3.jpg

HANNAH BRAEKEN

Jaren geleden was ik zoekende naar wie ik was, wat ik moest, en hoe ik mijn leven wilde invullen.

Vanaf de eerste keer dat ik binnen liep bij de licht-spiegel, wist ik dat ik aan het juiste adres was. Met de begeleiding van Ine, liefdevol en oordeelloos, heb ik mijn bagage op kunnen ruimen en naar mezelf kunnen kijken. Vandaag voel ik mij een ander mens, en leef ik een ander leven. Ik kan met de tools die ik heb geleerd, en nog steeds van Ine leer, mezelf blijven ontwikkelen. 

Ook doe ik de vormgeving voor de Licht-Spiegel. Hierdoor heb ik van dichtbij kunnen zien hoe de jaartraining en andere trajecten tot stand zijn gekomen. Ik heb aan Ine's lippen gehangen toen ze haar kennis deelde, en vertelde wat ze via haar werk wilde delen. Deze kennis heeft mijzelf zó geholpen, en nu kan ik op mijn manier een steentje bijdragen door Ine's boodschappen in beeld te vertalen. 

16_edited.png
6e1af826-b1b5-471b-a154-04191b676a6f_edi

CHRIS GERARDS

Zolang ik me kan herinneren raakt muziek mij. Uiteindelijk ben ik via mantra’s in contact gekomen met klankschalen. Wanneer een klankschaal op je lichaam staat, voel je de vibraties en werking hiervan. Toen ik dat eenmaal had ervaren, wist ik: hier ga ik mee aan de slag! Jarenlang heb ik individuele klankmassages gegeven, en geassisteerd in de opleiding tot klankmasseur. 

 

In 2012 vroeg Ine mij haar Licht-Spiegel meditaties met klank te begeleiden. In de beginjaren van de Licht-Spiegel was ik al gefascineerd wanneer Ine haar kennis en visie deelde, gedragspatronen spiegelde en door wist te vragen. Het is bijzonder om te zien hoe zij zo gefocust en vol passie, van binnenuit vorm geeft aan de rode lijn in haar leven. Als een magneet trekt zij iedereen aan die hiermee resoneert, en zo weet zij anderen mee te nemen in de stroom van het leven. 

 

Sinds enkele jaren verzorg ik de klankbeleving binnen de Licht-Spiegel. Dit doe ik in groepsverband met klankschalen en andere akoestische ritme-instrumenten.